KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Ve vyhořelém paneláku budou na Silvestra o svíčkách

Namísto poklidného prožití konce roku zažili v úterý obyvatelé sedmipatrového panelového domu v Jablonci nad Nisou-Mšeně šok. Večerní pohodu krátce po osmé hodině večer ukončil požár elektroinstalace na chodbě domu. Hasiči ze zakouřeného domu evakuovali čtyřicet lidí, polovina své byty opouštěla s dýchacími přístroji.


„Uslyšeli jsme dvě velké rány. Nejprve jsem si myslela, že děti zase venku odpalují petardy. Ale pak jsem z chodby ucítila kouř,“ řekla majitelka jednoho z bytů Lenka Trdlová.

Když otevřela dveře, vyvalil se na ni oblak černého štiplavého dýmu, proto ihned děti poslala na balkón a zavolala hasiče. Ti už ale byli na cestě. Po chvíli pomáhali obyvatelům sejít po schodech z horních pater na čerstvý vzduch.

„Já nebyl doma, ale maminku s babičkou odvezli do nemocnice. Nadýchaly se kouře. Už jsou naštěstí v pořádku,“ řekl asi dvacetiletý mladík stojící u dveří bytu v šestém patře, kde se už úklidová firma postarala, že i přes stále přítomný zápach spálených plastů zde nejsou známky hoření tak patrné.

Následky požáru jsou patrné na zdech v nižších patrech a při pohledu na vyhořelé kovové skříně elektrických rozvodů. „Na to, že se u nás něco děje, mě upozornila kamarádka z protějšího paneláku,“ sdělila Růžena Šestáková žijící v bytě přímo pod střešní nadstavbou.

„Spala jsem a bůhvíjak by to dopadlo, kdyby mi nezatelefonovala,“ tvrdí. Když se vzbudila, byt byl prý už plný kouře. Když položila telefon, pak teprve uslyšela, jak se na ni u dveří dobývají hasiči.

„Když jsme sestupovali dolů zakouřenou chodbou, myslela jsem, že ten dům nemá dno. Bylo to nekonečné,“ popsala evakuaci seniorka, která se zřejmě na čas ubytuje u svých dětí. V domě nefunguje elektřina a zprovoznění provizorních přípojek několik dnů ještě potrvá.

„Nemám plynový sporák, takže žít by tu bylo velmi složité. V noci po požáru jsem si ohřívala čaj nad svíčkou,“ loučila se žena.

Sedí u svíčky a čtou knížky

Většinou starší lidé a rodiny s malými dětmi se rozhodli konec roku strávit u příbuzných. Náhradní ubytování, které lidem nabídlo město, nikdo nevyužil. Bojové podmínky ve svých bytech bude snášet méně než polovina obyvatel domu.

„Děti jsou už velké, vaříme naštěstí na plynu a teplá voda i topení fungují,“ vysvětlila rozhodnutí zůstat ve svém bytě Lenka Trdlová. Silvestrovský program v televizi jí prý chybět nebude. Pouze si posteskla, že venku nemrzne. Bez fungující lednice a mrazničky totiž přijde o nakoupené zásoby jídla.

„Naštěstí to všechno dopadlo dobře. A bez elektřiny je aspoň klid. Sedíme a u svíčky čteme knížky, které jsme dostali na Vánoce,“ dodala žena, evidentně optimistické povahy.


(Zdroj: Krimi Zprávy Jablonec nad Nisou)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín