KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Za krádež při povodních dostal mladík 4,5 roku vězení

Za krádež nářadí z garáže během loňských záplav poslal v pondělí liberecký okresní soud Jakuba Kupce z Hejnic na 4,5 roku do vězení. Třiadvacetiletý mladík se v srpnu v Bílém Potoce na Liberecku, který zasáhly povodně, vloupal do garáže, odkud si odnesl motorovou pilu, strunovou sekačku a úhlovou brusku. Nářadí v hodnotě necelých deseti tisíc korun poté prodal v Jablonci nad Nisou.


„Je mi to líto, byl jsem v tíživé finanční situaci. Nejdřív jsem to nechtěl udělat, ale jinou možnost jsem neměl. Mám malou dceru a neměl jsem práci,“ prohlásil Kupec, který byl už dříve za obdobnou trestnou činnost trestán. Krádež spáchal čtyři měsíce po podmínečném propuštění z vězení. Kupec se k činu přiznal, proti trestu se odvolal.

Předseda soudního senátu Lukáš Korpas v odůvodnění rozsudku uvedl, že krádež byla spáchána v lokalitě, kde byl vyhlášen stav nouze. „Majetek a životy byly v ohrožení. Ostražitost byla značně oslabena a obžalovaný toho využil,“ zaznělo v odůvodnění rozsudku.

Kupec se majiteli neomluvil a škodu dosud neuhradil, nemá prý peníze. O povodních v Bílém Potoce obžalovaný dobře věděl, dokonce se v Hejnicích jako dobrovolný hasič podílel na odstraňování povodňových škod. Kdyby krádež nebyla spáchána v době povodní, obžalovanému by hrozil nižší trest v rozmezí 6 měsíců až 3 let. Takto Kupec mohl dostat až osmiletý trest odnětí svobody.

„S ohledem na doznání soud uložil trest v první polovině sazby,“ vysvětil Korpas.


(Zdroj: Krimi Zprávy Jablonec nad Nisou)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín